Hehe, możesz zrobić to, co zwykle robi się przy szejkerze i gazowanych płynach - najpierw szejkujesz z niewielką ilością niegazowanego, a potem robisz top-up (dolewasz po kokardkę) gazowane. Można delikatnie zamieszać :v
Jestem po dwóch porcjach huela. Zgaga faktycznie jest, ale na szczęście jest akceptowalna, nie jest to poziom jak po zjedzeniu płatków owsianych czy jaglanych na śniadanie. No i uaktywnia się dopiero po 1,5-2h od zjedzenia Huela, po płatkach miałem praktycznie od razu.
Pytanie o flavour boosty, dałem sobie wczoraj truskawkę i to było straszne… Niestety skręcało mnie od tego smaku, nie wiem czy to zasługa stevi czy co tam innego było, ale boję się teraz użyć jakiegokolwiek boostera… Wsypałem całego boostera na 600 ml Huela.
Sama wanilia jest w porządku, z mlekiem jest lepsza, dlatego kalkuluję iż na obiad będę pić z mlekiem. Trochę ten mączny smak przeszkadza, ale czego oczekiwać od zmielonych płatków owsianych
Do paczki był dorzucony RTG Vaniliowy, powiem szczerze, fajna aksamitność w porównaniu do zwykłego huela, ale z kolei był o wiele bardziej mączny od zwykłego.
//Czekolada bardzo fajna, pierwszy łyk pozostawia lekki posmak stevi prawdopodobnie, ale już kolejne to miodzik. Robione na mleku ^.-
Witaj @Kaasia! Przepraszam za późną odpowiedź, zupełnie umknął mi Twój post!
Przykro mi słyszeć o Twoich problemach ze zgagą po Huel. Ja z kolei cierpię na refluks (który czasami bywa naprawdę dość silny) i Huel mi zdecydowanie służy. Ale tak, kochany Polprazol - nieraz ratuje w podbramkowych sytuacjach
Jeśli zgaga nie ustąpi, proponuję zmniejszyć ilość Huelowych koktajli do jednego dziennie, przygotowanego z dwóch miarek proszku. Mam nadzieję, że objawy ustąpią po kilku dniach
Hej @Olcia! W naszych, jak to je ładnie nazywasz, dosmakaczach używamy stewii - rzeczywiście ma ona charakterystyczny posmak który nie każdemu będzie odpowiadał. W takim przypadku rzeczywiście najlepiej zainwestować w Huel Bez smaku i słodzika i dosładzać na własną rękę - miodem czy chociażby zblendowanymi daktylami.
Jeśli chodzi o teksturę koktajli - no cóż, Huel nigdy nie rozpuści się na idealnie jednolity płyn i jest to zasługa braku maltodekstryny w składzie naszych produktów. Myślę, że pierwszy łyk Huela dla osoby która korzystała wcześniej z produktów w proszku z maltodekstryną może być delikatnym szokiem Pamiętaj aby zawsze najpierw wlewać wodę do shakera i dosypywać proszek (nigdy na odwrót!). Druga sprawa to zimno - ja osobiście przygotowuję sobie Huela jakiś czas przed planowanym spożyciem i trzymam zmiksowaną całość i lodówce. Szczerze mówiąc Huel po odstaniu przez godzinkę nawet poza lodówką ma lepszą teksturę
@perfect_username jaki masz nick ładny!
Huel zdecydowanie nie jest przeciwko GMO. Jeśli takie modyfikacje mają w przyszłości pozwolić nam uprawiać rośliny np. podczas długotrwałych suszy czy namolnych ataków szkodników, to czemu nie?
Informację o GMO umieściliśmy na stronie ze względu na dużą ilość zapytań na ten temat. Tylko i aż tyle
@Moebius jeśli chodzi o Flavour Boosts, to najlepiej komponują się one z Huel Vanilla lub Original. Możesz też próbować z wersją Bez smaku i słodzika, ale tutaj może być potrzebna ekstra porcja wybranego dosmaczacza lub coś ekstra (owoc, kakao) - szczególnie jeśli preferujesz intensywniejsze smaki
Są i klienci którzy preferują Huel na ciepło. Czemu nie? My sami mamy kilka “ciepłych” przepisów, zaglądałeś już może na naszego kulinarnego bloga? https://huel.com/blogs/recipes
@kriss gratuluję odwagi! Szkoda, że nie uwieczniłeś eksperymentu na zdjęciach/filmie, chętnie byśmy tą eksplozję zobaczyli
Jeśli potrzebujesz od nas czegokolwiek - w tym nowej Huelowej koszulinki, to zapraszam na info@huel.com. Coś zaradzimy
Cześć @Polopiryn! Z ilu miarek przygotowujesz swój Huel? Jeśli zgaga nie będzie ustępować, to mam dla Ciebie taką samą poradę jak dla Kasi - zmniejsz dzienną porcję Huela do 1 koktajlu z dwóch miarek. Dolegliwości powinny ustąpić, a gdy się tak już stanie, to można próbować dodawać coraz więcej proszku per posiłek, no i oczywiście kolejne koktajle w ciągu dnia
Flavour Boosts… No cóż, rozumiem o co Ci chodzi z tą truskawką Jak by to ująć - inne smaki są bardziej akceptowalne. Moi faworyci to Czekolada, Czeko-Mięta, Karmel i Toffee. Czy ktoś z Was w ogóle widzi różnicę między dwoma ostatnimi? Ja niekoniecznie
Nie trzeba zmieniać ilości, myślałem że będzie gorzej, z tą zgaga, ale jednak jest akceptowalna. Więc nie widzę tutaj problemu. Używam 3 miarek na 600 ml jako obiad
Dzisiaj użyłem banana, to było mega! Naprawdę było dobre.
Nie rzuciło mi się w oczy, a jak to jest z indeksem glikemicznym gdy dodajemy flavour boost? W końcu maltodekstryna ma powyżej >70
Masz rację, natomiast ilość Flavour Boosts jakiej używamy przy każdym posiłku (2-3g) jest tak śladowa, że nie ma ona większego wpływu na IG całego koktajlu.
Przy okazji zapraszam do lektury naszego artykułu o indeksie i ładunku glikemicznym: https://pl.huel.com/pages/what-is-glycaemic-index-and-load
Jaka jest waga opakowania? bo niestety nigdzie nie znalazłem, na chwile obecną używam Juice Plus+ i chciałem porównać smaki i inne walory, wybrać który produkt będzie dla mnie odpowiedni.
Waga opakowania to 1,750 kg, minimalne zamówienie to 2 paczki czyli 3,5 kg
Ok już w sumie miesiąc minął, kończy mi się drugie opakowanie i pewnie zamówię kolejne.
Z wodą jest okropne, na mleku zdecydowanie lepiej smakuje.
Bywają dni że tylko huela używam, albo z jakimś obiadowym posiłkiem.
Czkekoladowy jest ok ale nie jest tak gęsty jak waniliowy więc pewnie zamówię samą wanilie.
Zgagi nie ma, na początku trochę żołądek musiał się przyzwyczaić, ale nic poza tym.
A czy jest możliwość zamówić tylko same worki? Nie potrzebuje koszulki i drugiego shakera.
Koszulkę i shaker dostajesz tylko do pierwszego zamówienia.
Dobra pierwszy tydzień przestawiania się na Huela za mną. Polecam dla każdego na początek używanie mleka + domówienie sobie próbek flavour boost, tylko truskawka jest okropna, reszta jest dobra lub bardzo dobra. Ogólnie maltodekstryna oraz słodycz(słodzika) ułatwia się przyzwyczajenie.
Po 5 dniach skończyły mi się boosty i zacząłem pić samą wanilię, na początek mleko żeby nie było to zbyt drastyczne, po kolejnych dwóch dniach już pijam czystą wanilie z wodą. I szczerze nie powiedziałbym, że jest okropna, raczej trochę lepiej niż średnia, straszna to była truskawka
Aktualnie wagowo około -1,5 kg więc powoli(Jeszcze 55-65kg!)(Śmieje się, że prościej było by przytyć jeszcze trochę i iść pod skalpel)) , ale też przestawiam się stopniowo, żeby od Września wejść już na 75% Huela.(2 śniadanie i kolacja normalne + jakieś mięsko do obiadu)
Zastanawiam się czy zamówić inny smak Huela na próbę czy po prostu Flavour Boost… i wanilie na Wrzesień.
Chociaż jestem wstanie zrozumieć, że pierwsze wrażenia smakowe mogą być negatywne dla wielu. Musicie tutaj poprawić jakoś.
@MartaOfficialHuel - Taka propozycją, nie macie próbek i w pewien sposób rozumiem takie podejście PR-owe czy nie. Jednak mam taką propozycję, jeżeli ktoś zamawia jakieś minimum wymagane z danego rodzaju czyli 2 x Powder, 32x Bary czy 24 RTG. Powinien mieć możliwość dobrania czegoś bez wymaganego minimum. Czyli jak zamawiam 2x Powder, to chciałbym mieć możliwość dodania do tego zamówienia np. 3 Bary dla spróbowania, a nie 32… Tylko nie pisz, że muszą być w kartoniku, ja w swojej paczce miałem luzem 1 RTG czyli da się
Witam.
Wiem, że to nie do końca odpowiednie miejsce ponieważ:
“If you have a question about an order, delivery or upcoming deliveries then it is best for you to email team@huel.com. You will be put in touch with our amazing customer service team who will be able to resolve your issue faster than any post to the forum will.”
Ale piszę tutaj ponieważ żadnej odpowiedzi narazie nie dostałem.
Sprawa wygląda tak: 24 sierpnia złożyłem pojedyncze zamówienie i je opłaciłem. Nie dostałem jednak żadnego maila potwierdzającego - i tu jest problem ponieważ nie posiadam numeru zamówienia. Pisałem do huel używając formularza kontaktowego, jednak bez odpowiedzi. Nie wiem zatem jaki jest status mojego zamówienia. Oczywiście nie mogę wykluczyć, że zrobiłem jakąś literówkę. Niemniej chciałbym to jakoś rozwiązać. Pytanie dodatkowe - jak usunąć konto na Huel? Założyłem je z mailem którego użyłem przy zamówieniu z nikłą nadzieją, że być może będzie historia zamówień.
Wszelki rady mile widziane.
Pozdrawiam
Hej
Właśnie zamówiliśmy Huela na parę, jutro powinien być i szczerze już się nie mogę doczekać, bo śniadania i posiłki w pracy są szczególnie uciążliwe.
Zastanawiam się szczerze nad tym jaki będzie jego efekt na mnie, w tej chwili ważę około 53 kg przy wzroście 160 cm. Ćwiczę 2 razy w tygodniu bardzo intensywnie (1 x 1,5h i 1 x 3h), a oprócz tego mam pracę w ruchu, bardzo dużo chodzę (ok. 25k kroków dziennie).
Chciałabym zrzucić te 3 kg i się zastanawiam czy Huel mi w tym pomoże czy raczej nie
Pytanie @MartaOfficialHuel :
Nie używam cukru i jem bardzo mało słodyczy więc zastanawiam się czy dla mnie Huele nie będą po prostu za słodkie (zamówiliśmy Vanilla i Coffee).
Kolejna kwestia to boostery, chciałabym się dowiedzieć czy to się używa 1:1, 1 booster na 1 shake?
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie rady.
Witam Wszystkich !!! Dosłownie kilka minut temu założyłem swoje konto w Huel i mam do Was pytanko
Na ile dni mniej więcej wystarcza taki pakiet np. za 260 zł ??? Z góry Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
!!!
A to zależy jak używasz i w jakiej ilości. Dwie paczki to 3,5kg jedna miarka to 38g, używa się od 2 do 4. Musisz sobie przeliczyć
Mi jeden worek starczył na 2 tyg przy samych śniadaniach z 2 miarek.
Dobra, cofam swoje pytania, bo mam wszystko w instrukcji obsługi właśnie dotarła paczka i rozerwalabym ją zębami, gdybym nie miała pod ręką noża.
Pierwszy Vanilla Huel zrobiony wg przepisu, wyszedł dość płynny. Pierwszy łyk (zaraz po zmiksowaniu) był ciekawy, spodziewałam się, że będzie bardzo słodki, ale nie był. Kolejne były lepsze. Ta tekstura jest genialna, spodziewałam się takiego proszkowego posmaku, a tam są takie paprochy, które nawet można pogryzc. Fajne
Wypilam 250 ml i zrobiłam sobie przerwę, bo full.
Zobaczymy co dzień przyniesie
Witam serdecznie zestaw startowy zamówiony, dostawa w poniedziałek
🙋 szkoda, że nie mozna odbierać w paczkomacie, bo może mnie nie być w domu jak przyjedzie kurier
Ja używam UPS MyChoice do przekierowania paczki do sklepu, skąd mogę ją odebrać kiedy mam czas. Polecam.